Rozpálený gril, z kterého se line báječná vůně grilovaného masa, taky už se těšíte? Vepřová krkovice na grilu je naprostou klasikou. Co si ji ale tentokrát připravit trochu jinak. Jan Punčochář pro vás připravil recept na marinádu z medvědího česneku, balsamica a olivového oleje.
Krkovici naporcujte na čtyři steaky, osolte, opepřete, dejte do mísy a zakápněte balsamicovým octem. Nechte marinovat jeden den.
2
Veškeré bylinky a medvědí česnek vložte do mixéru a společně s piniovými oříšky, olivovým olejem a parmezánem vytvořte hladké pesto. Lžící decentně potřete maso a nechte ještě 5 hodin marinovat.
3
Rozpalte gril, zprudka krátce opečte a nechte odpočinout. Poté znovu položte na gril a nechte maso dodělat.
4
Po vyndání steaky nakrájejte a zalijte pestem. Jako příloha se hodí pečený brambor a lehký salát.
Suroviny
Suroviny na
porce
1 kg
Krkovice bez kosti
Sůl
Pepř
100 ml
Balzamikový ocet
Pesto
150 ml
Extra panenský olivový olej
200 g
Medvědí česnek
50 g
Hladkolistá petržel
100 g
Piniové oříšky
30 g
Tymián
Příprava
1
Krkovici naporcujte na čtyři steaky, osolte, opepřete, dejte do mísy a zakápněte balsamicovým octem. Nechte marinovat jeden den.
2
Veškeré bylinky a medvědí česnek vložte do mixéru a společně s piniovými oříšky, olivovým olejem a parmezánem vytvořte hladké pesto. Lžící decentně potřete maso a nechte ještě 5 hodin marinovat.
3
Rozpalte gril, zprudka krátce opečte a nechte odpočinout. Poté znovu položte na gril a nechte maso dodělat.
4
Po vyndání steaky nakrájejte a zalijte pestem. Jako příloha se hodí pečený brambor a lehký salát.