Chuť brambor se do Evropy dostala už v 16. století a od té doby je nenahraditelnou pochoutkou. Vůně pečených brambor je po jejich rozříznutí zcela neodolatelná. Pokud máte rádi bylinky, ze zkušenosti radíme – zkuste tymián a rozmarýn.
Suroviny na
porce
1.5 kg
Brambory B
2 lžičky
Sůl
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
100 ml
Olivový olej extra panenský
4 lžíce
Nasekaná pažitka
1
accessibility.recipes.cookingstep
Brambory omyjte a vařte je po dobu 20 minut v osolené vodě.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Osušte je a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Lehce každou bramboru zmáčkněte, až praskne.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do předehřáté trouby.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pečte asi 25 minut při 220 °C dozlatova a po okrajích dokřupava.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Vytáhněte je z trouby a posypejte nasekanou pažitkou.
Suroviny
Suroviny na
porce
1.5 kg
Brambory B
2 lžičky
Sůl
1 lžička
Mlýnek pepř čtyř barev
100 ml
Olivový olej extra panenský
4 lžíce
Nasekaná pažitka
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Brambory omyjte a vařte je po dobu 20 minut v osolené vodě.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Osušte je a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Lehce každou bramboru zmáčkněte, až praskne.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do předehřáté trouby.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pečte asi 25 minut při 220 °C dozlatova a po okrajích dokřupava.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Vytáhněte je z trouby a posypejte nasekanou pažitkou.