1. home
  2. Recepty
  3. Květákové placičky s tempehem

Květákové placičky s tempehem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Rychlý bezmasý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Květákové placičky s tempehem upečete v troubě nebo usmažíte na pánvi. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. A rozhodně nezapomeňte na náš dip s česnekem a bylinkami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 15 kusů
450 g
Květák
2 lžíce
Chia semínka
2 stroužky
Česnek balený
2 lžíce
Sójový nápoj
2 lžíce
Řepkový olej
100 g
Mleté ovesné vločky
100 g
Uzený tempeh
Sůl
Pepř

Domácí dip
1 balení
Kokosový jogurt (Billa Bio)
1 lžička
Sušený česnek
1 lžička
Sušený kopr
0.5 lžička
Sůl

Příprava

1
Květák rozeberte na menší růžičky a uvařte do měkka. Poté důkladně rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, chia semínka, sůl, pepř, olej, sójový nápoj, nastrouhaný tempeh a najemno rozmixované vločky.
2
Těsto promíchejte, aby bylo kompaktní, poté z něj tvarujte placičky, které pokládejte na plech s pečicím papírem.
3
Pečte 30 minut na 200 °C do zlatova. Můžete je také smažit na pánvičce s olejem nebo dát do horkovzdušné fritézy.
4
Podávat můžete s dipem z kokosového jogurtu s bylinkami a solí.

Další recepty