Letní salát s rybízem a hoblinkami parmezánu


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Vegetarián
Rajčata, salát a červený rybíz? Ano, i ovoce můžete v salátech využít naplno. Během léta máte navíc opravdu na výběr a spojení těchto surovin se skvělým parmezánem zkrátka funguje.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

360 g
Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)
150 g
Červený rybíz
160 g
Rajčata cherry oválná
4 lžíce
Med lesní český
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Ocet balsamico di modena
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
60 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
Tymián

Příprava

1
Veškerou zeleninu a ovoce důkladně opláchněte.
2
Směs salátů dejte do misky, přidejte kuličky rybízu a cherry rajčata rozkrojená napůl.
3
V menší misce smíchejte med, olivový olej, ocet a vzniklou zálivkou zalijte připravené ingredience.
4
Zlehka osolte a opepřete dle chuti, promíchejte a na závěr vše posypte hoblinkami parmezánu a pár lístky tymiánu.