Masová tortilla s cibulí a salátem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Tortillu s masem podle našeho receptu si s chutí připravíte nejen jako snadnou večeři. K hotové směsi pak stačí přidat trochu salátu, zakysané smetany a štiplavé červené cibule. Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Hovězí maso mělněné speciál
1 ks
Cibule sladká
2 stroužky
Česnek balený
2 lžičky
Třtinový cukr very dark
1 lžíce
Vinný ocet Aceto Balsamico
2 špetky
Mletý kmín
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 špetka
Kajenský pepř
1 konzerva
Bílé fazole v rajčatové omáčce
Tortilla
Římský salát
Červená cibule
Zakysaná smetana
Čerstvé oregáno
Slunečnicový olej s vitaminem D

Příprava

1
Nejprve orestujte na trošce oleje cibuli dozlatova. Poté přidejte prolisovaný česnek, třtinový cukr a nechte zkaramelizovat.
2
Vmíchejte mleté maso, přidejte sůl, pepř a restujte dohněda. Poté přisypte kmín a přilijte aceto balsamico.
3
Následně přidejte kajenský pepř, fazole z konzervy a promíchejte.
4
Poduste pod pokličkou asi 10–15 minut a poté bez pokličky ještě pár minut, aby se omáčka trochu zredukovala.
5
Přisypte posekané oregano.
6
Nasucho na pánvi lehce opečte tortillu a omyjte a očistěte římský salát.
7
Jakmile je maso hotové, naservírujte na talíř placku, potřete ji zakysanou smetanou, zaskládejte listy salátu a přidejte směs z mletého masa.
8
Na závěr zasypte červenou cibulí a zabalte.

Další recepty