1. home
  2. recepty
  3. Mexické menu od Fitness recepty

Mexické menu od Fitness recepty


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • Saláty
Rádi byste rodinu překvapili kompletním menu, které je dotažené do dokonalosti od prvního do posledního sousta? A máte navíc rádi mexickou kuchyni nebo pikantní jídla? Pak je pro vás dnešní výběr pokrmů jako stvořený. Míša alias Fitness recepty si s nimi rozhodně vyhrála.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Pikantní salát
1 hrst
Polníček
1 hrst
Rukola
0.5 ks
Okurka salátová
1 ks
Paprika zeleninová
1 hrst
Cherry rajčata větvičková
5 ks
Ředkvičky
2 lžíce
Kukuřice
1 konzerva
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
Čerstvé chilli papričky
2 lžíce
Koriandr
1 lžíce
Bílý vinný ocet
1 lžíce
Ocet balsamico di modena
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Avokádová salsa
2 ks
Avokádo
0.5 ks
Červená cibule
1 stroužek
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Krevetové tacos
380 g
Špaldová hladká mouka
150 ml
Voda
20 ml
Olivový olej extra panenský
7 g
Sůl
250 g
Vařené krevety
2 stroužky
Česnek
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
180 g
Zakysaná smetana
1 lžička
Worcestrová omáčka
1 špetka
Mleté chilli
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek pepř čtyř barev

Mátovo-limetkový cheesecake
200 g
Kakaové Bebe sušenky
80 g
České máslo 84 % mléčného tuku
3 lžíce
Čerstvé mléko plnotučné
350 g
Tvaroh tučný
250 g
Mascarpone
1 ks
Banány
45 ml
Javorový sirup grade C
0.5 plodu
Šťáva z limetky
1 plod
Limetková kůra
20 lístků
Čerstvá máta
Želatina (zastudena)

Příprava

1

Postup salát a avokádová salsa:

Nejprve si nakrájejte do velké mísy zeleninu. Přidejte červené fazole (propláchnuté), koriandr, kapku vinného octa a balsamica a nakonec osolte a opepřete.
2
Poté si připravte avokádovou salsu. Avokádo rozkrojejte, zbavte pecky a pomocí lžičky vydlabejte do misky. Poté vše vidličkou rozmačkejte.
3
Přidejte najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
4
Hotovou salsu přidejte do zeleninového salátu a důkladně promíchejte.
5

Postup tacos:

Začněte s přípravou domácích tacos. Smíchejte mouku se solí, poté přidejte olivový olej a vodu.
6
Vypracujte těsto, které rozdělte na 12–15 částí, podle velikosti tortill.
7
Vyválejte je do tenké placky a opékejte na pánvi bez oleje z každé strany.
8
Jako druhé si připravte krevety. Na pánvi rozpusťte máslo, poté přidejte na plátky nakrájený česnek a nakonec krevety.
9
Smažte na másle cca 5 minut.
10
Na dresink smíchejte v míse zakysanou smetanu se špetkou chilli, přidejte kapku worcestrové omáčky, osolte a opepřete.
11
Upečené tortilly plňte polníčkem, přidejte krevety a dresink.
12

Postup cheesecake:

Nejprve rozmixujeme sušenky na mouku. Poté rozpusťte máslo, smíchejte ho se sušenkami a mlékem. Vznikne vám sypká směs.
13
Připravte si formu o průměru 20 cm, vystelte ji pečicím papírem a sypkou směs do ní dobře vmáčkněte. Nebojte se konzistence, směs v lednici ztuhne.
14
Banán rozmixujte na pyré. Poté vyšlehejte tvaroh společně s mascarpone, javorovým sirupem, banánovým pyré a šťávou a kůrou z limetky.
15
Přisypte najemno nasekanou mátu a želatinu dle návodu.
16
Takto připravenou směs opatrně nalijte do formy a cheesecake nechte nejlépe do druhého dne ztuhnout v lednici.