Už jste někdy zkusili domácí galetky? Snadno je můžete připravit i kompletně veganské, plné voňavých jahod a mandlí. Víkendové pečení je jasné! Z dané porce ingrediencí sice zvládnete šest galetek, ale jsou tak skvělé, že o ty dvě zbylé se nebudete chtít dělit s nikým dalším.
Suroviny na
porce
2 ks
Listové těsto čerstvé
400 g (natural)
Tofu
100 g
Kešu natural
3 lžíce
Šťáva z citronu
5 lžic + na potření
Javorový sirup grade C
100 ml
Rostlinné mléko
400 g
Jahody
1 hrst (na plátky)
Jádra mandlí
1
accessibility.recipes.cookingstep
Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.
Suroviny
Suroviny na
porce
2 ks
Listové těsto čerstvé
400 g (natural)
Tofu
100 g
Kešu natural
3 lžíce
Šťáva z citronu
5 lžic + na potření
Javorový sirup grade C
100 ml
Rostlinné mléko
400 g
Jahody
1 hrst (na plátky)
Jádra mandlí
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.