Okurkový "Coleslaw"


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Salát Coleslaw jistě řada z vás zná. My jsme se tímto oblíbeným receptem inspirovali a připravili svěží variaci z okurky a červeného zelí. Jako svačina i příloha ideální!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Okurka salátová
2 ks (menší)
Mrkev
1 ks
Jarní cibulka
50 g
Lusky cukrového hrášku
0.5 ks (menší)
Červené zelí

Zálivka
1 ks
Šťáva z limetky
5 lžic
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
2 lžíce
Jogurt bílý s bifidokulturou
1 lžička (cca)
Javorový sirup grade C
1 lžíce
Bílý vinný ocet
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Čerstvé červené zelí nakrájejte na menší proužky.
2
Neoloupanou salátovou okurku a oloupanou mrkev nastrouhejte struhadlem nebo příčnou škrabkou na tenké nudličky.
3
Poté si připravte zálivku. Majonézu smíchejte s jogurtem a přidejte trochu javorového sirupu.
4
Přilijte ocet, šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem.
5
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte ve velké míse společně s připravenou okurkou, mrkví, lusky cukrového hrášku a s nakrájeným zelím.
6
Zalijte zálivkou, promíchejte a podávejte.