Pečená zelenina se sýrem halloumi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Tento pokrm je inspirovaný známou francouzskou specialitou ratatouille, ale kromě hromady zeleniny v něm najdete i halloumi: známý sýr původem z Kypru. Takové spojení zaručuje, že vás připravené jídlo dostatečně zasytí. Už máte chuť?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 stroužky
Česnek balený
1 snítka
Tymián
1 snítka
Rozmarýn
1 konzerva
Sekaná rajčata
2 ks
Červená cibule
1 ks
Lilek
1 ks
Cuketa
4 ks (červené a žluté)
Paprika zeleninová
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
225 g
Sýr halloumi

Příprava

1
Na olivovém oleji zpěňte nahrubo nasekaný česnek, tymián a rozmarýn.
2
Přidejte krájená rajčata, osolte, opepřete a krátce povařte.
3
Cibuli nakrájejte na klínky, lilek, cuketu a papriku na plátky. Nakrájenou zeleninu osolte a opepřete.
4
Na dno zapékací mísy nalijte rajčatovou směs a na ni skládejte plátky ochucené zeleniny střídavě se sýrem nakrájeným na plátky.
5
Před pečením ještě zeleninu zakápněte olivovým olejem.
6
Pečte na 190 °C přibližně 20 minut. Na posledních 5 minut můžete zapnout funkci gril.

Další recepty