Pikantní tempeh z pánve


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Rozhodně to není katův šleh, nenechte se zmást! Jde o naši fantastickou pikantní směs, kterou si vychutnají zastánci vegetariánské kuchyně i masožrouti. Tempeh má totiž skvělou chuť i vůni.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Jasmínová rýže
400 g
Tempeh smažený
2 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
1 ks
Červená cibule
3 stroužky
Česnek
1 ks
Paprika červená
3 lžíce
Sójová omáčka
100 ml
Voda
1 lžíce
Med květový český
2 lžíce
Sezamová semínka
1 lžička
Čerstvé chilli papričky
1 hrst
Kešu ořechy pražené a solené

Příprava

1
Jako první propláchněte rýži a uvařte ji podle návodu
2
Mezitím nakrájejte tempeh a papriku s cibulí na stejně velké kostičky.
3
Zprudka opečte cibuli na oleji, přidejte tempeh, papriku a prolisované stroužky česneku.
4
Do směsi přilijte sójovou omáčku, med a vodu.
5
Promíchejte a nechte vyvařit přebytečnou vodu.
6
Jakmile je směs hotová, můžete podávat s voňavou rýží a sezamem, ozdobené chilli, kešu oříšky a jarní cibulkou.

Další recepty