1. home
  2. recepty
  3. Pikantule s kuřecím masem a smetanou

Pikantule s kuřecím masem a smetanou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Víte, co jsou to pikantule? Ne? Tak věřte, že je to dobrota, po které se vám budou dělat boule za ušima. Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a smetanou zkrátka musíte ochutnat. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i kuchařští začátečníci a hotové budou během chvíle.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Brambory A
500 g
Kuřecí prsa
250 ml
Smetana ke šlehání 33%
110 g
Sýr s modrou plísní
200 g
Eidam bloček 45 %
1 lžíce
Sójová omáčka
1 lžíce
Bramborový škrob
Sůl
Pepř

Příprava

1
Omyté brambory nakrájejte na měsíčky (osminy) a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, posypte solí a kořením, promněte, aby byly obaleny rovnoměrně.
2
Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 30 minut – brambory musí být zlatavé, uvnitř měkké a na povrchu křupavé. 
3
Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na nudličky nebo menší kostky. Připravte si i marinádu, ve větší misce smíchejte sójovou omáčku, trošku oleje, sůl, kari koření a bramborový škrob.
4
Nakrájené maso vložte do misky a promíchejte. Opečte na pánvi na oleji dozlatova.
5
Upečené brambory přesuňte do pekáčku, na ně navrstvěte opečené kuřecí maso, posypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní, můžete přidat i lístky bazalky, zalijte smetanou a posypte nastrouhaným eidamem.
6
Pečte na 175 °C dozlatova, cca 30 minut a poté ihned podávejte. Můžete dozdobit ještě například jarní cibulkou a rajčaty.

Další recepty