1. home
  2. recepty
  3. Poctivé lečo z květáku

Poctivé lečo z květáku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Pořádná porce leča se v žádné domácnosti neztratí, nemyslíte? Další známý recept doplněný o květák je perfektní a jednoduchý pokrm pro celou rodinu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 g
Květák
2 ks
Paprika červená
4 ks
Cherry rajčata v hroznech
2 ks
Vejce M10 podestýlka
1 ks
Cibule bílá
2 stroužky
Česnek balený
České máslo 84 % mléčného tuku
Hladkolistá petržel
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Růžičky květáku cca 15 minut spařte v pařáčku.
2
Sceďte a nechte trochu zchladnout.
3
Papriky zbavte semínek a spolu s rajčaty nakrájejte na kostičky.
4
Na másle orestujte cibuli nakrájenou najemno, hezky dosklovata a lehce dozlatova.
5
Přidejte papriku, rajčata a promíchejte. Poté přisypte spařený květák a krátce poduste pod pokličkou.
6
Dochuťte prolisovaným česnekem a bylinkami.
7
Vejce rozmíchejte v misce, dochuťte solí, pepřem a přilijte k zelenině.
8
Znovu promíchejte, aby se vejce "zdrclo" a můžete podávat.