Patříte k milovníkům rychlého vaření? Pak si určitě oblíbíte náš recept na quinotto z jedné pánve. Že jste o takovém jídle ještě neslyšeli? Nevadí, tato pochoutka je vlastně rizoto, jen místo rýže použijete quinoy.
Suroviny na
porce
2 lžíce
Olej
2 ks
Cibule žlutá
2 stroužek
Česnek balený
300 g
Žampiony
200 g
Uzený tempeh
250 g
Quinoa
500 ml
Zeleninový vývar
200 g
Vařená cizrna
150 g
Mražený hrášek
30 g
Špenát
0.05 ks
Šťáva z limetky
Sůl
Pepř
1
accessibility.recipes.cookingstep
Na oleji osmažte cibuli a česnek. Když lehce zezlátnou přidejte nadrobený tempeh a žampióny, opékejte, než zmenší svůj objem.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte spařenou quinou, zeleninový vývar a nechte vařit 15 minut pod pokličkou.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Promíchejte, přidejte mražený hrášek, špenát, cizrnu a ještě na 10 minut přiklopte.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem.
Suroviny
Suroviny na
porce
2 lžíce
Olej
2 ks
Cibule žlutá
2 stroužek
Česnek balený
300 g
Žampiony
200 g
Uzený tempeh
250 g
Quinoa
500 ml
Zeleninový vývar
200 g
Vařená cizrna
150 g
Mražený hrášek
30 g
Špenát
0.05 ks
Šťáva z limetky
Sůl
Pepř
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Na oleji osmažte cibuli a česnek. Když lehce zezlátnou přidejte nadrobený tempeh a žampióny, opékejte, než zmenší svůj objem.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Poté přidejte spařenou quinou, zeleninový vývar a nechte vařit 15 minut pod pokličkou.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Promíchejte, přidejte mražený hrášek, špenát, cizrnu a ještě na 10 minut přiklopte.