Řecký salát se sedmikráskou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Červená cibule, olivy, olivový olej, krásně zralá voňavá rajčata, to jsou ingredience, které si všichni spojíme s řeckým salátem. Nebojte se si jej připravit k obědu během teplého jarního dne. Ozvláštněte si navíc salát sedmikráskami. Usmějí se na vás z talíře pro lepší den!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

50 g
Černé olivy bez pecky
50 g
Zelené olivy bez pecky
100 g
Balkánský sýr BILLA Naše BIO
150 g
Cherry rajčata v hroznech
1 ks
Okurka salátová
0.5 ks
Salát little gem
0.5 ks
Červená cibule
1 hrst
Mladé lístky pampelišky
Květy sedmikrásek
1 ks
Rustikální bageta
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Dýňový olej
Sůl
Pepř

Příprava

1
Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a cibuli na tenké plátky.
2
Okurku nakrájejte na menší kostky a olivy nechte vcelku.
3
Salát nekrájejte, ale natrhejte, aby si udržel svou křehkost.
4
Rozpalte si grilovací pánev a krátce opečte nakrájenou bagetu.
5
Připravenou zeleninu smíchejte s umytými lístky pampelišek a s květy sedmikrásky.
6
Salát lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem a podle chuti přidejte dýňový, osolte a opepřete a podávejte s křupavou bagetou.