Už jste slyšeli o quinoy? Tahle skvělá potravina má spoustu důležitých živin a když ji smícháte s krůtím masem získáte skvělé rizoto, na kterém si pochutná celá rodina. Když k rizotu přidáte ještě volské oko, úspěch je zaručen.
Suroviny na
porce
200 g
Quinoa
1 g
Cibule bílá
100 g
Mrkev
200 g
Lesní houby
100 g
Cuketa
300 g
Krůtí prsní řízky
3 ks
Česnek balený
4 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 svazek
Nať petržele
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Sůl
Pepř
Na ozdobu
Řeřicha
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve si připravte quinou. Propláchněte ji a vařte podle návodu v osolené vodě asi 10–15 minut.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si připravte další ingredience. Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte osolené a opepřené kousky krůtího masa, které opečete lehce dozlatova, aby se maso hezky zatáhlo.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte drobné kousky mrkve, kostičky cukety, nakrájené houby, prolisovaný česnek a promíchejte.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte pod pokličkou asi 30 minut dusit. Poté pokličku odklopte, přisypte hotovou quinou, nasekanou petrželku a promíchejte.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Podávejte s usmaženým volským okem a ozdobené řeřichou.
Suroviny
Suroviny na
porce
200 g
Quinoa
1 g
Cibule bílá
100 g
Mrkev
200 g
Lesní houby
100 g
Cuketa
300 g
Krůtí prsní řízky
3 ks
Česnek balený
4 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 svazek
Nať petržele
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Sůl
Pepř
Na ozdobu
Řeřicha
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve si připravte quinou. Propláchněte ji a vařte podle návodu v osolené vodě asi 10–15 minut.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si připravte další ingredience. Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte osolené a opepřené kousky krůtího masa, které opečete lehce dozlatova, aby se maso hezky zatáhlo.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Přisypte drobné kousky mrkve, kostičky cukety, nakrájené houby, prolisovaný česnek a promíchejte.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nechte pod pokličkou asi 30 minut dusit. Poté pokličku odklopte, přisypte hotovou quinou, nasekanou petrželku a promíchejte.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Podávejte s usmaženým volským okem a ozdobené řeřichou.