Salát s fetou, jahodami a kuřetem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Obědy
  • Večeře
  • Saláty
Barevný salát plný chuti a živin v sobě spojuje sladkost jahod, krémovost fety a šťavnaté kuřecí maso. Výsledkem je skvěle vyvážený talíř plný bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, který nejen zasytí, ale i potěší chuťové buňky. Díky praktickým tipům od nutriční terapeutky Terezy Havlínové je to ideální volba na lehký, ale výživný oběd či večeři. A navíc: vypadá skvěle na každém stole!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Salát:
  • 1 balení
    Čerstvý listový špenát
  • 200 g
    Jahody, přepůlené nebo nakrájené na menší kousky
  • 1 ks
    Avokádo, nakrájené na tenké plátky
  • 0.5 ks
    Červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 0.5 hrnku
    Feta, nadrobená
  • 600 g
    Kuřecí prsa, nakrájená na tenčí filety
  • 1 lžíce
    Olej
  • 0.33 hrnku
    Plátky mandlí

Zálivka:
  • 3 lžíce
    Balsamico
  • 0.25 hrnku
    Olivový olej
  • 0.5 lžičky
    Dijonská hořčice
  • 0.5 lžíce
    Jahodový džem
  • Čerstvě mletá sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V menší misce nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na zálivku. Dochuťte čerstvě mletou solí a pepřem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Plátky mandlí opečte nasucho na nepřilnavé pánvi. Průběžně promíchávejte, ať je nespálíte. Jakmile začnou zlátnout, stáhněte je z plotny a nechte vychladnout.

    Maso z obou stran osolte, opepřete a opečte dozlatova. Nechte mírně vychladnout a nakrájejte na menší kousky.

  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Do talířů rozdělte špenát, jahody, avokádo, červenou cibuli, kuře, fetu a plátky mandlí. Zakápněte zálivkou.

    Podávejte s pečivem, aby nechyběl zdroj komplexních sacharidů a salát tak lépe zasytil.

Další recepty