1. home
  2. Recepty
  3. Špagety puttanesca

Špagety puttanesca


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
Inspirujte se italskou kuchyní a připravte si doma špagety puttanesca, které se hodí jak pro rodinný oběd i pro romantickou večeři ve dvou. Hotovo budete mít navíc během chvíle, tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 lžíce
Olivový olej extra panenský
6 ks
Ančovičky v konzervě
6 stroužky
Česnek balený
2 lžičky
Sušené chilli vločky
600 g
Rajčata cherry oválná
2 lžičky
Kapary
2 lžičky
Sušené oregáno
Sůl
Pepř
2 hrsti
Černé olivy bez pecky
400 g
Těstoviny špagety - semolinové těstoviny
Nať petržele

Příprava

1
V hrnci rozehřejte olivový olej. Ančovičky a česnek nasekejte najemno, vsypte společně s chilli do hrnce a na mírném stupni míchejte asi půl minuty, maximálně minutu. 
2
Do hrnce přidejte krájená rajčata, kapary, oregano, osolte a opepřete. Promíchejte a přiklopte. Vařte na mírnějším až středním stupni asi 15 minut.
3
Nakonec do omáčky vmíchejte olivy nakrájené na plátky a krátce vařte. Odstavte z plotny. 
4
Špagety uvařte v osolené vodě. Sceďte a smíchejte s omáčkou.
5
Špagety naservírujte na talíře. Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte.

Další recepty