1. home
  2. recepty
  3. Středomořská rybí pánev

Středomořská rybí pánev


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
Chutné a rychlé jídlo, které voní jihem? Přesně tak na vás zapůsobí náš recept na středomořskou rybí pánev, protože je plná lahodných artyčoků, oliv a rajčat. Rybí filety jsme zvolili takové, které jsou v našich podmínkách snadno dostupné. Pokud ale seženete bělomasou mořskou rybu, určitě ji použijte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Olivový olej extra panenský
3 ks
Cibule šalotka
4 stroužky
Česnek
2 konzervy
Loupaná rajčata
6 lístků
Čerstvá bazalka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
2 ks
Filety candáta
2 ks (povařené)
Artyčok
3 ks
Cherry rajčata v hroznech
Citróny
Řecké olivy kalamata
Kapary
Pastevecký sýr
Čerstvá bazalka
Bageta k podávání

Příprava

1
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej.
2
Po zahřátí přidejte šalotku a zkrátce orestujte dosklovata. Přisypejte česnek a opět krátce orestujte.
3
Následně přilijte rajčata z plechu, přisypejte bazalku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
4
Pár minut povařte a poté vypněte plamen. Do stejné pánve s omáčkou rozložte filety candáta (nebo jiné bělomasé ryby) pokrájené na menší kousky.
5
Následně přidejte předem povařené artyčoky (zbavené tužších částí), cherry rajčata, plátky bio citronu, kapary a pokrájené olivy (předem vypeckované).
6
Na závěr zasypejte vše sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 minut.
7
Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou (případně dokořeňte) a podávejte třeba s křupavou bagetou.

Další recepty