Vyzkoušejte místo kuřecího, vepřového nebo krůtího řízku připravit telecí řízek. Telecí maso vás jistě potěší svou křehkostí a skvělou chutí. Jak na zlatavé telecí řízky, se podívejte do receptu od Honzy Punčocháře.
Suroviny na
porce
800 g
Telecí kýta
Sůl
Hladká mouka
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
40 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
Strouhanka
Řepkový olej
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1
accessibility.recipes.cookingstep
Telecí maso očistěte a důkladně naklepejte.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Telecí řízky osolte a obalte v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce s mlékem, strouhanka).
3
accessibility.recipes.cookingstep
V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.
Suroviny
Suroviny na
porce
800 g
Telecí kýta
Sůl
Hladká mouka
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
40 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
Strouhanka
Řepkový olej
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Telecí maso očistěte a důkladně naklepejte.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Telecí řízky osolte a obalte v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce s mlékem, strouhanka).
3
accessibility.recipes.cookingstep
V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.