Zelené fazolky? Kapitola sama o sobě, pravděpodobně pocházejí z Jižní Ameriky a odtud se postupně rozšířila do zbytku světa. Neobsahují žádný tuk, představují vynikající zdroj vlákniny a vitamínu C. Pro zachování všech potřebných látek pro naše tělo, musí být uvařené na skus.
Suroviny na
porce
350 g
Tagliatelle vaječné těstoviny
400 g
Zelené fazolky
100 g
Mandle loupané
1 stroužek
Česnek
20 g
Čerstvá bazalka
10 g
Nasekaná petržel
80 ml
Olivový olej extra panenský
60 g
Strouhaný parmazán
Sůl
1
accessibility.recipes.cookingstep
Tagliatelle uvařte v osolené vodě a dávejte pozor, aby zůstaly uvařené na skus.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Těstoviny vyjměte a ve stejné vodě povařte asi 5–7 minut zelené fazolky.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si připravte pesto.
4
accessibility.recipes.cookingstep
V mixéru smíchejte mandle, česnek, bazalku a petřželku.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pomalu přidávejte olivový olej a 40 g nastrouhaného parmezánu, nakonec osolte.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Uvařené těstoviny a fazolky smíchejte s pestem.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Posypte zbylým strouhaným parmezánem a podávejte.
Suroviny
Suroviny na
porce
350 g
Tagliatelle vaječné těstoviny
400 g
Zelené fazolky
100 g
Mandle loupané
1 stroužek
Česnek
20 g
Čerstvá bazalka
10 g
Nasekaná petržel
80 ml
Olivový olej extra panenský
60 g
Strouhaný parmazán
Sůl
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Tagliatelle uvařte v osolené vodě a dávejte pozor, aby zůstaly uvařené na skus.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Těstoviny vyjměte a ve stejné vodě povařte asi 5–7 minut zelené fazolky.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si připravte pesto.
4
accessibility.recipes.cookingstep
V mixéru smíchejte mandle, česnek, bazalku a petřželku.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pomalu přidávejte olivový olej a 40 g nastrouhaného parmezánu, nakonec osolte.