Zapečená rajčata s kuskusem a mozzarellou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Dnes pro vás máme letní recept jako vyšitý! Zapečená rajčata s kuskusem a mozzarellou, která výtečně zasytí a navíc jsou opravdu zdravá. Už víte, co si uvaříte k obědu?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

12 ks
Rajčata
200 g
Kuskus
370 ml
Zeleninový vývar
30 g (studené)
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
4 ks
Cibule šalotka
1 ks
Červená kapie
1 lžička
Kurkuma
3 stroužky
Česnek
1 lžička
Čerstvá bazalka
1 lžička
Rozmarýn
1 lžička
Tymián
250 g
Mozzarella
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Kuskus smíchejte s vroucím zeleninovým vývarem a dejte stranou.
2
Jakmile je kuskus nabobtnalý, přidejte máslo a promíchejte.
3
Na pánvi zalité olivovým olejem orestujte šalotky nakrájené nadrobno, kapii nakrájenou na proužky a prolisovaný česnek.
4
Přidejte kurkumu a lehce zarestujte. Poté přisypte nasekané bylinky a znovu promíchejte.
5
Smíchejte s hotovým kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Mozzarellu nechte okapat, poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle.
6
Rajčatům odřízněte vršky, vydlabejte vnitřky a nechte okapat.
7
Do každého rajčete vmasírujte trošku soli, napěchujte ho ochuceným kuskusem a mozzarellou.
8
Přiklopte “rajčatovou pokličkou”, vložte do trouby a pečte zprudka na 230 °C cca 15 minut.