
Cuketový nákyp se sýrem
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Hlavní jídla
- Večeře
- Vegetarián
Rychlý letní oběd z cukety a mozzarelly vám jistě bude chutnat teplý i studený. Cuketový nákyp je totiž perfektní volba pro horké letní dny. Zabalit ho můžete i s sebou do práce či na výlet. Hotový bude během chvilky a uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Suroviny
Suroviny na
porce
500 g
Cuketa
100 g
Mozzarella
6 lžíce
Špaldová celozrnná mouka
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 lžíce
Olej
1 ks
Cibule bílá
2 stroužky
Česnek balený
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
Sůl
Pepř
Čerstvé bylinky
Příprava
1
Cuketu omyjte, osušte a nastrouhejte nahrubo, poté nahrubo nastrouhejte mozzarellu nebo jiný sýr podle chuti.
2
Cibuli nakrájejte nadrobno a prolisujte česnek. Čerstvé bylinky nasekejte najemno.
3
Nastrouhanou cuketu, mozzarellu, cibuli, vejce, česnek a bylinky smíchejte se špaldovou nebo žitnou moukou a vlijte do vymazané a vysypané zapékací mísy.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut nebo dokud nákyp nebude zlatavý.
Před podáváním nechte mírně vychladnout, nákyp se vám bude lépe krájet.
5
Servírujte s pečenými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.