Grilované batáty s bylinkovým dipem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sezónní recepty
  • Večeře
Grilované batáty s bylinkovým dipem, slaninou a rajčaty – to je letní příloha, která si klidně zahraje i hlavní roli. Zvenku křupavé, uvnitř měkké, dochucené bylinkami a paprikou. K tomu svěží krém z čerstvého sýra, sladká rajčata a voňavá slanina. Ideální na grilovačku, kterou si chcete opravdu vychutnat. Vyzkoušejte recept od Markéty v troubě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 3 ks
    Batáty, větší
  • 3 lžíce
    Olivový olej Billa Premium
  • 1 hrst
    Nasekané zelené bylinky (např. tymián, bazalka, saturejka, …)
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička
    Sladká paprika, mletá
  • Případně chilli/česnek
  • Čerstvý sýr Clever
  • 1 ks
    Limetka
  • Rajčata Česká farma
  • 300 g
    Oravská slanina Vocílka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Batáty nakrájejte na silnější plátky cca půl až 1 cm. V misce smíchejte olivový olej, nasekané zelené bylinky, přidejte sůl, pepř, mletou sladkou papriku, případně chilli nebo česnek. Touto marinádou potřete batáty z obou stran a dáme zapéct do grilu do změknutí.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky a pozvolna opečte na pánvi. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší dílky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce smíchejte čerstvý sýr, nasekané zelené bylinky, sůl, pepř, případně česnek.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Grilované batáty potřete dipem z čerstvého sýra, posypte nakrájenými rajčaty, opečenou slaninou a zakápněte limetou. Ihned podávejte.

Další recepty