Holandský řízek s máslovou kaší


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Večeře
Když vás dožene chuť na klasiku, přijde holandský řízek s bramborovou kaší rozhodně vhod. Všichni tento recept známe a jistě ho také milujeme. Nebo alespoň ti, kteří mletému masu prostě neodolají. Pusťte se s námi do tradičního "holanďáku"!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Holandský řízek
  • 500 g
    Vepřové maso mělněné
  • 300 g
    Hovězí maso mělněné speciál
  • 1 hrst
    Hladkolistá petržel
  • 200 g
    Gouda 48%
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 30 g
    Strouhanka
  • 1 stroužek
    Česnek
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Na obalení
  • Hladká mouka
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • Strouhanka

Kaše
  • 500 g
    Brambory konzumní pozdní přílohové
  • 200 g
    České máslo 84 % mléčného tuku

K servírování
  • Kadeřávek
  • Okurka salátová

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Mleté maso, pokrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, utřený česnek, cibulku nakrájenou nadrobno, sůl a pepř smíchejte dohromady.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vytvarujte stejně velké karbanátky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ty obalte v trojobalu a osmažte dozlatova.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Brambory uvařte doměkka a sceďte. Přidejte máslo a vymíchejte hladkou kaši.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Kadeřávek spařte a okurky nakrájejte na tenké plátky. Jakmile je vše hotovo, můžete podávat.⁠

Další recepty