Hráškový krém


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Když se v zimě potřebujete zahřát, nejspíš sáhnete po poctivé polévce. A my pro vás máme recept na hráškový krém, který vás nejen zahřeje, ale i pohladí. Díky sójové smetaně si na něm pochutnají i vegetariáni. Skvělé na něm je i to, že je hotový během chvilky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

3 lžíce
Slunečnicový olej
1 ks
Cibule žlutá
1 l
Zeleninový vývar
3 ks
Brambory A
450 g
Mražený hrášek
200 ml
Rostlinná smetana
2 lžička
Sůl
0.5 lžička
Pepř

K servírování
Tempeh BILLA Naše BIO
Bageta světlá
Pekanové ořechy

Příprava

1
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte očištěné a nakrájené brambory a hrášek.
2
Vařte přibližně 20 minut, aby brambory změkly. Poté rozmixujte dohladka, poté vmíchejte sójovou smetanou, dochuťte solí a pepře. 
3
Můžete podávat s pečivem, opečeným tempehem a ořechy.