Hráškový krém se semínky a klíčky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený semínky a zdravými výhonky. Tak ochutnejte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

450 g
Mražený hrášek
1 ks
Cibule žlutá
3 stroužky
Česnek
1 ks (bílá část)
Pórek
60 g
České máslo 84 % mléčného tuku
600 ml
Zeleninový vývar
300 ml
Kefírové mléko
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Směs semínek Snídaně Inků
Hrachové výhonky a cibulové klíčky

Příprava

1
Oloupanou cibuli, česnek a bílou část pórku nejprve nakrájejte najemno a vše pak krátce orestujte v hrnci na másle.
2
Přidejte hrášek, osolte, opepřete, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
3
Jakmile hrášek změkne, odstavte polévku z plotny a přimíchejte kefírové mléko.
4
Vše rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu (mixéru).
5
Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Hotovou polévku ozdobte semínky, výhonky a klíčky.