Jarní salát s quinoou, ředkvičkami a chřestem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
Jarní salát s quinoou, ředkvičkami a chřestem

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.5 hrnku
Quinoa
8 stonků
Zelený chřest
8 ks
Ředkvičky
1 hrst
Špenát
0.5 hrnku
Čerstvý hrášek
1 hrst
Jádra lískových ořechů
50 g
Gorgonzola

Zálivka
1 lžička
Med květový český
1 lžíce
Jablečný ocet
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Quinou spařte horkou vodou, abyste se zbavili veškeré hořkosti a poté v poměru 1:2 uvařte ve vodě, trvá to zhruba 15 minut.
2
Quinou nechte vychladnout.
3
U chřestu odlomte dřevnaté konce a poté ho pár minut opékejte na grilovací pánvi.
4
Grilovaný chřest rozpulte podélně. Na suché pánvi opražte lískové oříšky a poté je nahrubo nasekejte.
5
V míse smíchejte veškeré suroviny na zálivku a dobře prošlehejte.
6
Do servírovací mísy dejte uvařenou quinou, chřest, pokrájené ředkvičky, listy špenátu a čerstvý hrášek.
7
Vše lehce promíchejte, posypte nasekanými lískovými ořechy a kousky gorgonzoly.
8
Salát polijte zálivkou a můžete podávat.