Suroviny na remove add porce3 paliceČesnek balený3 ksBrambory B1 ksCibule šalotka3 plátkyČeské máslo 84 % mléčného tuku Extra panenský olivový olej Smetana ke šlehání 33%1 lZeleninový vývar Muškátový oříšek Mlýnek mořská sůl Mlýnek pepř čtyř barevPřipravit
1accessibility.recipes.cookingstepRozehřejte troubu na 175 °C. Neoloupané palice česneku zakápněte olivovým olejem a jednotlivě zabalte do kousku alobalu.2accessibility.recipes.cookingstepDejte péct do rozehřáté trouby na 20–30 minut do úplného změknutí.3accessibility.recipes.cookingstepV hrnci rozehřejte máslo, zpěňte nakrájenou šalotku a krátce zarestujte očištěné brambory na menší kostky.4accessibility.recipes.cookingstepZalijte vývarem, opepřete, osolte jen pokud není vývar slaný, vhoďte i upečený česnek vymačkaný ze slupek a vařte do změknutí brambor, cca 15 minut.5accessibility.recipes.cookingstepPoté rozmixujte ponorným mixerem, zalijte smetanou (cca 150 ml, dle chuti) a nechte 2 minuty provařit.6accessibility.recipes.cookingstepNastrouhejte muškátový oříšek, promíchejte a případně dochuťte.7accessibility.recipes.cookingstepPodávejte například s krutony, nasekanými bylinkami, sýrem či opečenou slaninou.
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu „Zlatá“ květáková polévkaKategoriePolévkyZeleninová jídlaOnline nákup…
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Asijské menu od MaruškyVEGKategorieVeganHlavní jídlaPolévky…
access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Batátovo-mrkvový krém s brynzouKategorieVegetariánPolévkyOnline nákup
play_circle_outline access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Brokolicová polévka s modrým sýremKategoriePolévkyVečeřeVegetarián
access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Brokolicový krémKategoriePolévkyVečeřeZeleninová jídla…
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chřestová polévka vichyssoiseKategoriePolévkyZeleninová jídla
access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chřestová sezóna je tady: Krémová polévka s bylinkovými krutonyKategoriePolévky
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Domácí kuřecí vývarKategoriePolévkyVečeřeRecepty z masa
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Fazolovo-květákový krémKategoriePolévky
access_time50 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Francouzská cibulačkaKategoriePolévkyPředkrmyZeleninová jídla…