Kuřecí stehna na medu a hořčici


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Obědy
  • Večeře
  • Recepty z masa
Šťavnaté kuřecí maso, sladko-pikantní marináda a vůně bylinek – to je kuře na medu a hořčici, jak ho máme nejraději. Tahle jednoduchá a spolehlivá klasika podle nutriční terapeutky Terezy Havlínové potěší celou rodinu. Díky medu a dijonské hořčici má maso krásně zlatou barvu a výraznou chuť, zatímco bylinky dodají svěží jarní nádech. Skvěle chutná s pečenými bramborami a lehkým salátem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 8 ks
    Horní kuřecí stehna
  • 3 lžíce
    Med
  • 3 lžíce
    Dijonská hořčice
  • 1 lžíce
    Olivový olej
  • 1 lžička
    Citronová šťáva
  • 0.5 ks
    Kůra z chemicky neošetřeného citronu
  • Pár snítek tymiánu a rozmarýnu
  • Sůl, pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si marinádu: smíchejte med, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou kůru i šťávu. Promíchejte, osolte a opepřete. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do zapékací mísy dejte kuřecí stehna kůží nahoru a přelijte je marinádou. Navrch dejte pár snítek tymiánu a rozmarýnu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte cca hodinu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Jako příloha se výborně hodí pečené brambory, které můžete péct společně s kuřetem v jedné zapékací míse.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Nezapomeňte ani na zeleninu v podobě barevného jarního salátu.

Další recepty