Květákové kari s cizrnou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Rizota a pokrmy z rýže
  • Vegetarián
  • Vegan
Příznivcům indické kuchyně nemusíme kari představovat. Pokud si obvykle dopřáváte voňavé kari s kuřecím masem, vyzkoušejte veganské kari s rýží, na kterém si skvěle pochutnáte. Recept na květákové kari s cizrnou pro vás připravila MaruškaVeg.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
2 ks
Cibule šalotka
2 ks
Česnek
2 cm
Zázvor
2 lžíce
Kari koření
1 ks
Květák
2 balení
Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
1 balení
Kokosové mléko (BILLA Bio)
0.5 balení
Rajčata sekaná
200 ml
Voda
2 hrst
Špenát
Sůl
Pepř

K servírování
300 g
Dlouhozrnná rýže (BILLA Bio)
1 hrst
Špenát
1 hrst
Mandle plátky

Příprava

1
Na slunečnicovém oleji osmažíme najemno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Přidáme kari koření a květák.
2
Promícháme, přisypeme propláchnutou cizrnu z plechovky, kokosové mléko, drcená rajčata a vodu. 
3
Vaříme 25 minut.
4
Dochutíme solí, pepřem.
5
Podáváme s vařenou rýží, čerstvým špenátem a plátky mandlí.