Květák, nebo brokolice? Tomu říkáme otázka na tělo. Dnes dáváme přednost těmto bílým "růžičkám" a zkoušíme květákový krém od Cooking with Šůša. Chcete taky? Kdo ho miluje, určitě neodeolá!
Suroviny na
porce
0.5 ks
Květák
2 brambory
Brambory A
1 ks
Cibule žlutá
2 stroužky
Česnek
120 ml
Smetana 12%
50 g
Grana padano, 15 měsíců zrání
1500 ml
Zeleninový vývar
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1
accessibility.recipes.cookingstep
V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, růžičky květáku a brambory.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí zeleniny.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Polévku rozmixujte mixérem dohladka a poté ji vraťte zpět do hrnce.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Do polévky vlijte smetanu, přidejte nastrouhaný sýr Grana Padano a polévku ještě lehce prohřejte, aby se sýr rozpustil.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Před podáváním polévku ozdobte opečeným květákem a bagetkami.
Suroviny
Suroviny na
porce
0.5 ks
Květák
2 brambory
Brambory A
1 ks
Cibule žlutá
2 stroužky
Česnek
120 ml
Smetana 12%
50 g
Grana padano, 15 měsíců zrání
1500 ml
Zeleninový vývar
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, růžičky květáku a brambory.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí zeleniny.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Polévku rozmixujte mixérem dohladka a poté ji vraťte zpět do hrnce.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Do polévky vlijte smetanu, přidejte nastrouhaný sýr Grana Padano a polévku ještě lehce prohřejte, aby se sýr rozpustil.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Před podáváním polévku ozdobte opečeným květákem a bagetkami.