Polévka z červeného zelí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Podzim bývá ve znamení dýňové polévky, ale rozhodně není na škodu zkusit něco nového. My jsme letos otestovali variantu s červeným zelím, která je díky zakysané smetaně krásně krémová. Tu správnou strukturu jí pak dodají opražené vlašské ořechy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

České máslo 84 % mléčného tuku
1 ks
Cibule sladká
600 g
Červené zelí (sterilované)
2 ks
Jablko
1500 ml
Zeleninový vývar
2 ks
Bobkový list
2 stroužky
Česnek
Zakysaná smetana
Vlašské ořechy - jádra
Čerstvé bylinky

Příprava

1
Cibuli nasekejte nahrubo a osmahněte dozlatova na másle v připraveném hrnci.
2
Přidejte sterilované červené zelí.
3
Poduste asi 10 minut a poté promíchejte.
4
Přisypejte jablko nakrájené na kostičky, zalijte vývarem a přidejte bobkové listy.
5
Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
6
Bobkové listy vyndejte z polévky.
7
Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Poté přidejte prolisovaný česnek a dochuťte zakysanou smetanou.
8
Na závěr ozdobte trochou smetany, vlašskými ořechy opraženými nasucho na pánvi a bylinkami dle chuti.