Pstruh na kmíně s grilovaným citronem


Připraveno za
25 min
Náročnost

Kategorie
  • Sezónní recepty
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Šťavnatý pstruh, voňavé bylinky a křupavý chléb – letní klasika, která nikdy nezklame. Grilovaný pstruh na kmíně s citronem je rychlý, jednoduchý a plný chutí. Ať už si ho připravíte na zahradě nebo pod pergolou, tenhle recept vás přenese rovnou k letní pohodě s vůní grilu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Pstruh
  • Kmín
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 2 silné plátky
    Máslo
  • 2 ks
    Citrony, na plátky
  • Třtinový cukr
  • 4 snítky
    Tymián
  • 2 snítky
    Rozmarýn
  • 4 snítky
    Petrželka

K podávání:
  • Chléb
  • Bylinkové máslo
  • Sůl

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ryby osolte a okmínujte zvnějšku i zevnitř. Dovnitř rozdělte česnek, máslo a bylinky, přidejte po plátku citronu, pak spíchněte špejlí nebo párátkem a vložte do grilovací mřížky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mřížky rozložte i silnější plátky citronů ochucené třtinovým cukrem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ryby grilujte z každé strany 8 až 9 minut, otáčejte je tak, aby z nich nevyteklo máslo.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ogrilované pstruhy vyjměte z mřížky a podávejte s chlebem a bylinkovým máslem..

Další recepty