1. home
  2. Recepty
  3. Rajčatová galetka

Rajčatová galetka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
  • Těsta a pečení
Patří rajčata k vaší oblíbené zelenině? Pak rozhodně musíte vyzkoušet rajčatovou galetku. Hotová bude za chvíli a nejtěžší na celém receptu bude počkat, než vychladne. Tak se pusťte do přípravy, ať ji můžete ochutnat co nejdříve.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
200 g
Hladká mouka
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Sůl
2 lžíce
Jablečný ocet

Pesto
80 g
Kešu ořechy - jádra
8 ks
Sušená rajčata v oleji
5 lžíce
Olej ze sušených rajčat
1 hrst
Čerstvá bazalka
Sůl
Pepř
5 ks
Rajčata
1 hrst
Cherry rajčata v hroznech

Dokončení
Sezamová semínka

Příprava

1
Hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, jablečný ocet, olej a sójové mléko smíchejte a rukama vypracujte v jednotné těsto.
2
Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice odpočinout. 
3
Mezitím si nakrájejte velká rajčata na kolečka, menší klidně na polovinu.
4
Pesto vytvořte tak, že rozmixujete kešu ořechy se sušenými rajčaty, olejem ze sušených rajčat, hrstí bazalky, solí a pepřem.
5
Z těsta vytvarujte kolo o průměru 30 cm. Střed namažte pestem, poklaďte rajčaty a nechte volné cca 5 cm okraje, které přeložte směrem dovnitř.
6
Galetku pečte 30 minut na 200 °C.
7
Krájejte po vychladnutí.