Řepové muffiny s hořkou čokoládou


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegan
  • Těsta a pečení
Jsou sladké, jsou dobré a jsou zdravé… Co to je? Přece muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou. Připravíte je během chvíle a uvidíte, že si na nich pochutná celá rodina. Skvělé na nich je i to, že si je stejně jako klasické muffiny s čokoládou nebo ovocem můžete vzít s sebou kamkoliv. Recept na muffiny pro vás sepsala MaruškaVEG.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 12 kusů
200 g
Špaldová hladká mouka
100 g
Špaldová celozrnná mouka
50 g
Kakao
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
200 g
Červená řepa uvařená
50 ml
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO
80 ml
Javorový sirup grade C
300 ml
Sójový vanilkový nápoj
100 g
Čokoláda hořká

K podávání
300 g
Kokosová zakysaná smetana
2 lžíce
Javorový sirup grade C

Příprava

1
V míse smícháme obě špaldové mouky, kakao a kypřicí prášek do pečiva.
2
V mixéru rozmixujeme předvařenou červenou řepu se slunečnicovým olejem, javorovým sirupem a sójovým nápojem.
3
Smícháme tekuté a sypké ingredience.
4
Do těsta na muffiny vmícháme nasekanou hořkou čokoládu a těstem naplníme muffinové košíčky.
5
Pečeme 35–40 minut na 170 °C.
6
V misce smícháme kokosovou zakysanou smetanu a javorový sirup. Vychladlé muffiny můžeme ozdobit krémem a posypat kousky čokolády.