Salát se zelenými fazolkami a kroupami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
Zelené, nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstují se v řadě zemí. V sezóně jsou nejlepší čerstvé, ale jsou vhodné k zamražení a neztratí výživovou hodnotu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Ječné kroupy
300 g
Fazolové lusky, celé
2 stroužky
Česnek
2 lžíce
Nasekaná petržel
2 lžíce
Čerstvý kopr
0.25 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 ks
Citróny

Příprava

1
Ječné kroupy zalijte vodou a nechte přes noc máčet.
2
Druhý den povařte kroupy v osolené vodě do změknutí, asi 15–20 minut.
3
Vyjměte z vody a nechte okapat.
4
Ve stejné vodě povařte asi 7 minut zelené fazolky a sceďte.
5
V míse smíchejte kroupy a fazolky, přidejte nasekaný česnek, petrželku a kopr.
6
Zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
7
Promíchejte a můžete podávat.