Salát z pečené zeleniny s jogurtovým dipem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
Jednoduchá rychlá večeře z jednoho plechu, na které si zaručeně pochutnáte. Kromě toho spotřebujete i všechnu zeleninu, která vám zbývá v lednici, takže nebudete plýtvat. Příprava je jednoduchá a rychlá, ale během pečení stihnete připravit rychlý dip, aby bylo vaše jídlo skvělé. Vyzkoušejte recept od Markéty v troubě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Brambory Česká farma
300 g
Dýně hokaido
1 ks
Cibule Česká farma
200 g
Růžičková kapusta
200 g
Rajčata
300 g
Cizrna v nálevu Billa
2 lžíce
Olivový olej Billa Bio
Sůl
Koření dle chuti
100 g
Clever čerstvý sýr

Dip:
300 g
Bílý jogurt Clever
Sůl
Zelené bylinky

Příprava

1
Zeleninu omyjte a očistěte dle potřeby, nakrájejte na menší kusy. Zeleninu pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, okořeňte dle chuti, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pečte na 175 °C, dokud nezměknou brambory. 
2
Během pečení připravte dip – v misce smíchejte bílý jogurt, nasekané bylinky, sůl, případně koření dle chuti.
3
Na pečený salát ještě při servírování rozdělte čerstvý sýr a posypte nasekanými zelenými bylinkami.