(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)
Vanilkové rohlíčky
Připraveno za
access_time60 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Dezerty a moučníky
Vegan
Těsta a pečení
Sezónní recepty
Milujete vanilkové rohlíčky? Pak určitě musíte vyzkoušet veganské vanilkové rohlíčky plné oříšků. Tohle cukroví se totiž zaručeně stane zlatým hřebem vašich Vánoc. Ozdobit je můžete kvalitní hořkou čokoládou nebo obalit ve vanilkovém cukru.
Rostlinný tuk vyndejte z ledničky, alespoň půl hodiny předem, aby se s ním dobře pracovalo. Smíchejte mleté lněné semínko s vlažnou vodou a nechte 5 minut odležet.
2
Sypké ingredience prosejte a smíchejte s vanilkou, namočeným lněným semínkem a rostlinným tukem.
3
Všechny suroviny společně promíchejte a vypracujte v těsto, které bude držet u sebe a nebude lepit. Nechte uležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
4
Poté začněte vyrábět rohlíčky. Z hmoty vždy vezměte malý kousek těsta, ze kterého vytvarujete hada, kterého ohnete do tvaru rohlíčku. Dejte na plech s pečicím papírem.
5
Pečte v předem vyhřáté troubě cca 15 minut na 170 °C. Poté je nejlepší obalit rohlíčky ještě za tepla v cukru s vanilkou. Nebo nechat vychladnout a konce jim namočit do čokolády.
Suroviny
Suroviny na
porce
Na 60 kusů
Těsto
250 g
Hladká pšeničná mouka
100 g
Vlašské ořechy - jádra
50 g
Moučkový cukr
1 lžíce
Lněné semínko
2 lžíce
Voda
1 ks
Vanilkový lusk
170 g
Rostlinný tuk
Na obalení
Moučkový cukr
Vanilkový cukr
Čokoláda hořká
Příprava
1
Rostlinný tuk vyndejte z ledničky, alespoň půl hodiny předem, aby se s ním dobře pracovalo. Smíchejte mleté lněné semínko s vlažnou vodou a nechte 5 minut odležet.
2
Sypké ingredience prosejte a smíchejte s vanilkou, namočeným lněným semínkem a rostlinným tukem.
3
Všechny suroviny společně promíchejte a vypracujte v těsto, které bude držet u sebe a nebude lepit. Nechte uležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
4
Poté začněte vyrábět rohlíčky. Z hmoty vždy vezměte malý kousek těsta, ze kterého vytvarujete hada, kterého ohnete do tvaru rohlíčku. Dejte na plech s pečicím papírem.
5
Pečte v předem vyhřáté troubě cca 15 minut na 170 °C. Poté je nejlepší obalit rohlíčky ještě za tepla v cukru s vanilkou. Nebo nechat vychladnout a konce jim namočit do čokolády.