Zapečený hermelín s pestem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Večeře
  • Bezmasá jídla
Hermelín je v Čechách velmi oblíbený. Nakládáme ho, přikusujeme k vínu a také ho zapékáme. Zapečený hermelín je za chvilku hotový, takže je ideální jako rychlá večeře nebo občerstvení pro nečekané hosty. Variant, jak zapéct hermelín existuje spousta, ale tahle určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Hermelín
1 ks
Cibule bílá
12 ks
Sušená rajčata v oleji
50 g
Zelené olivy bez pecky
2 stroužek
Česnek balený
150 ml
Extra panenský olivový olej
1 hrst
Čerstvá bazalka
Sůl
Pepř

Příprava

1
Připravte si bazalkové pesto: Stroužek česneku a bazalku nasekejte nadrobno.
2
Přidejte 120 ml olivového oleje a promíchejte tekuté pesto.
3
Jednu třetinu sušených rajčat a druhý stroužek česneku nakrájejte nadrobno, smíchejte se třemi lžícemi olivového oleje a opepřete.
4
Připravte si čtverce alobalu na zabalení hermelínu.
5
Hermelíny potřete marinádou a dejte péct do rozpálené trouby na 200 °C.
6
Pečte 12–15 minut.
7
Mezitím rozpalte na pánvi olej a opečte cibuli, zbylá sušená rajčata a olivy.
8
Hotový hermelín položte na talíř, posypte směsí sušených rajčat s olivami a zakápněte bazalkovým pestem.
9
Podávejte s pečivem.

Další recepty