1. home
  2. recepty
  3. Zeleninový salát s marinovaným pstruhem

Zeleninový salát s marinovaným pstruhem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
Rybí filety můžete připravovat v celku na grilu a vychutnat si je s vhodnou přílohou, ale stejně tak se hodí jakou součást skvělého letního salátu. Marinovaný pstruh, známá česká ryba, v sobě totiž skrývá mnoho chuti.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Pstruh duhový kuchaný
1 plod (šťáva)
Citróny
4 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 snítka
Čerstvý kopr
80 g
Rukola
80 g
Špenát
180 g
Sezonní salát míchaný
1 svazek
Ředkvičky
4 ks
Okurky nakládačky
80 g
Zelené olivy bez pecky
120 g
Rajčata cherry oválná
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve si připravte rybu. Pstruha osušte a kůži na několika místech nařízněte.
2
Filety dochuťte solí, pepřem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
3
Přidejte nasekaný kopr, půlku olivového oleje a takto nechte rybu chvíli marinovat.
4
Na rozpálenou pánev dávejte jednotlivé kousky ryby a pečte z každé strany přibližně 2 minuty.
5
Hotovou rybu nechte vychladnout a poté z ní sejměte kůži. Než pstruh vychladne úplně, připravte si zálivku a salát.
6
Do misky dejte zbylý olivový olej, šťávu z druhé půlky citronu, sůl a pepř. Vše řádně promíchejte.
7
Do větší mísy přesypte rukolu, špenát a míchaný salát. Ředkvičky a okurky omyjte a nakrájejte na plátky.
8
Olivy a omytá cherry rajčata nakrájejte na kolečka a vše přisypte do mísy k salátu.
9
Přilijte připravenou zálivku a dobře promíchejte. Hotový salát servírujte na talíři a každou porci ozdobte kousky vychladlé ryby a koprem.