Zelná polévka na zahřátí


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
Máte rádi zelné polévky, ale známou klasiku byste rádi nějak ozvláštnili? Není problém. Dnes pro vás máme něco mezi ruskou polévkou Šči a známou polévkou Minestrone. Je to naše zelná s vaječným žloutkem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Kysané zelí bílé ve slaném nálevu
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • 1 ks
    Mrkev
  • 1 ks
    Celer řapík
  • 1 ks
    Kořenová petržel
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 1 konzerva
    Sekaná rajčata
  • 1.2 l
    Zeleninový vývar
  • 4 ks (žloutky)
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • Přepuštěné máslo
  • Čerstvé bylinky
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Kmín

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velkém hrnci nejprve rozehřejte olej nebo přepuštěné máslo. Přisypte najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, kořenovou petržel a lehce okořeňte solí, pepřem a kmínem.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Restujte doměkka 5–10 minut. Poté vmíchejte prolisovaný česnek a několik vteřin nechte prohřát, aby se rozvoněl.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přilijte rajčata z konzervy, vývar a přisypte kysané zelí spolu s hrstí čerstvých bylinek. Polévku přiveďte k varu a nechte probublávat.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si připravte vaječné žloutky. Přendejte je do misky, prošlehejte, lehce okořeňte a nalijte v jedné vrstvě na rozpálenou pánev.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Můžete posypat bylinkami. Pečte z obou stran dozlatova a po vychladnutí nakrájejte žloutkovou placičku na tenké proužky nebo drobné kostičky na ozdobu.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile je všechna zelenina krásně měkká a polévka dostatečně horká, sundejte ji z plamene a podávejte s připraveným zdobením.