Sladkost, která v sobě nemá klasickou mouku, ale vločky a cizrnu? Ano, i tato nezvyklá dvojka umí být základem pro skvělý dezert. A hodí se i jako tip na nevšední cukroví.
Suroviny na
porce
1 konzerva
Cizrna v nálevu
2 lžíce
Arašídové máslo
3 lžíce
Ovesné vločky
3 lžíce
Sirup z agáve
1 lžička
Pomerančová kůra
100 g
Hořká čokoláda
1 hrst
Pistácie nesolené
1
accessibility.recipes.cookingstep
Cizrnu propláchněte a vsypte do mixéru.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, sirup, pomerančovou kůru a vše rozmixujte dohladka.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Ze směsi vytvarujte kuličky a nechte je cca 1 hodinu odležet v lednici.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a postupně v ní obalte vychlazené kuličky.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec je posypte nasekanými pistáciemi a nechte v chladu odležet další hodinu.
Suroviny
Suroviny na
porce
1 konzerva
Cizrna v nálevu
2 lžíce
Arašídové máslo
3 lžíce
Ovesné vločky
3 lžíce
Sirup z agáve
1 lžička
Pomerančová kůra
100 g
Hořká čokoláda
1 hrst
Pistácie nesolené
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Cizrnu propláchněte a vsypte do mixéru.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Přidejte arašídové máslo, ovesné vločky, sirup, pomerančovou kůru a vše rozmixujte dohladka.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Ze směsi vytvarujte kuličky a nechte je cca 1 hodinu odležet v lednici.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a postupně v ní obalte vychlazené kuličky.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Nakonec je posypte nasekanými pistáciemi a nechte v chladu odležet další hodinu.